Etli İçli Köfte

Tarihi 1700’lü yıllara kadar uzanan, saray mutfaklarının aranılan lezzetlerinden olan Etli İçli Köfte, Türkiye’nin birçok bölgesinde sofraların en özel lezzetleri arasında yer almaktadır. İnce köftelik bulgur, irmik, un ve baharat karışımlarından oluşan dış hamurunun içine tereyağı, soğan, dana kıyma, susam, ceviz gibi malzemeler doldurularak hazırlanan Etli İçli Köfte, kızartılarak satışa sunulan pişmiş bir üründür.
25 gram ve 75 gram olmak üzere iki farklı gramajda üretilen Etli İçli Köfte, gerek ana öğün gerekse de atıştırmalık ihtiyacında lezzeti ve pratik sunumuyla öne çıkmaktadır.

HAMUR MALZEMESİ

Bulgur, su, irmik, buğday unu, tuz, pul biber.

DOLGU MALZEMESİ

Dana eti ve yağı, bitkisel yağ (ayçiçek), tereyağı, su, soya, soğan, ceviz, susam, baharat karışımı (pul biber, isot, tuz, kurutulmuş soğan, tatlı kırmızı biber, karabiber, kimyon, kişniş, yenibahar, zencefil), doğal kaya tuzu.

ALERJEN UYARISI

Buğday gluteni, ceviz, susam, süt ve süt ürünleri ve soya içerir. Az miktarda kereviz içerebilir.

Anasayfaİletişim